Recept
Het basisreceptDer recepten, 26-09-2021
Deze site concentreert zich op een enkel recept voor zuurdesembrood. Er zijn ettelijke recepten denk- en vindbaar, maar zuurdesembakken is een zeer proefondervindelijk proces en een van de redenen waarom het zo lastig is om het in een keer te leren is het feit dat er te veel variabelen zijn. Ik heb ...Klungelen met hoge hydratatieBakken zonder handig te wezen, 22-09-2021
Helaas kun je je deeg na de bulkrijs niet zomaar in je rijsmandje (of ander rijsfoedraal) gieten. Er moet een binnen- en een buitenkant zijn en er moet een boven- en een onderkant zijn. Anders plakt alles aan alles en wordt je brood een gedrochtige klomp. Na het rijzen, moet er dus een moment komen ...RetarderenGeen achterlijk idee, 21-11-2021
Sommige foutjes zijn achteraf overduidelijk, maar achteraf een beetje dom. En als je hen al 34 broden lang toepast (het bijhouden van een excel-bestand draagt niet per se bij aan het zelfvertrouwen), soms extra frustrerend. Na het vormen van het deeg, moet je het nog een tijdje laten rijzen voordat ...
De oude desem van kwaad en ontuchtZuurdesem en religie, 22-09-2021Klungelen met hoge hydratatieBakken zonder handig te wezen, 22-09-2021Mijn eerste pogingDirk is een eikeltje, 22-09-2021Mijn eerste succesachtige ervaringEetbaarheid is des bakkers oorkussen, 22-09-2021Iedere beginIk moet een blog maken van mijn vrouw, 22-09-2021DeegkrachtVan pannenkoek naar feestbrood, 26-09-2021Levend voedselVergisten is menselijk, 26-09-2021Mijn beste vrienden zijn glutenBroodbakken is bouwen met gluten, 26-09-2021Het basisreceptDer recepten, 26-09-2021Maillard reactieDe eerste brooddokter, 26-09-2021DonnaNobis Pacem, 2-10-2021PacemVoor Het Eilanden Nieuws, Goeree Overflakke, 14-10-2021JanDe bakker om de hoek, 14-10-2021RetarderenGeen achterlijk idee, 21-11-2021