Desem

Welkom op mijnhobby blog. Ik ben huisarts en huis-zuurdesem-bakker (in de voor u meest prettige volgorde) en ben dit blog begonnen omdat ik zelf niet heel veel zinvolle informatie vond op het internet over zuurdesem bakken. Of ik nu een enorm zinvolle bijdrage aan de kennis op het wereldwijde web heb geleverd, laat ik in het midden. Ik heb er in ieder geval veel plezier in. Zuurdesem bakken geeft me een oergevoel; je doet iets dat men in de bronstijd al deed en dat maakt het bijna magisch voor me. Ik hoop een heel klein beetje bij te dragen aan deze gewoonte, omdat ik denk dat deze handeling ons complexe leven een beetje terugbrengt naar haar essentie.

Dit geblog doe ik voor de gezelligheid en omdat ik het leuk vind om met u van gedachten te wisselen over desembrood. Mijn eigen zuurdesem heet Donna.

Mijn bakgerei koop ik bij ZuurBrood.

Mijn YouTube held is The Bread Code.


Joost van de Putte

De oude desem van kwaad en ontucht
Zuurdesem en religie, 22-09-2021

Klungelen met hoge hydratatie
Bakken zonder handig te wezen, 22-09-2021

Mijn eerste poging
Dirk is een eikeltje, 22-09-2021

Mijn eerste succesachtige ervaring
Eetbaarheid is des bakkers oorkussen, 22-09-2021

Iedere begin
Ik moet een blog maken van mijn vrouw, 22-09-2021

Deegkracht
Van pannenkoek naar feestbrood, 26-09-2021

Levend voedsel
Vergisten is menselijk, 26-09-2021

Mijn beste vrienden zijn gluten
Broodbakken is bouwen met gluten, 26-09-2021

Het basisrecept
Der recepten, 26-09-2021

Maillard reactie
De eerste brooddokter, 26-09-2021

Donna
Nobis Pacem, 2-10-2021

Pacem
Voor Het Eilanden Nieuws, Goeree Overflakke, 14-10-2021

Jan
De bakker om de hoek, 14-10-2021

Retarderen
Geen achterlijk idee, 21-11-2021